Carnegie: Sälj blodanalysbolaget

Carnegie har tagit upp bevakning av blodanalysbolaget Cellavision och sätter rekommendationen till sälj.

Carnegie tycker att blodanalysbolaget Cellavisions aktie är övervärderad och att det finns risk för besvikelser under kommande kvartal när jämförelsesiffrorna bli mer utmanande.

Det framgår i en dagsfärsk analys där Carnegie inleder bevakning med en säljrekommendation.

Riktkursen sätts till 235 kronor, att ställa mot rådande kursnivåer om 307 kronor.

Cellavisions aktie har stigit brant under de tre senaste kvartalen med stöd av hög tillväxt under en tid med lätta jämförelsesiffror, uppmärksammar banken. Nu förväntar sig Carnegie att försäljningstillväxten kommer att mattas.

Med ett bedömt p/e-tal på 19 motsvarar det enligt Carnegie en 70-procentig premievärdering gentemot ett femårssnitt och en premie om 40 procent ställt mot de snabbväxande nordiska sektorkollegorna inom medicinteknik.

“Vi tror att aktiemarknaden överdriver potentialen för fortsatt operation hävstång och att risken för besvikelser under de närmsta kvartalen är hög”, skriver banken i analysen.

Carnegie uppger att banken gillar Cellavisions position som marknadsledare och den globala trenden mot digitalisering av analyser inom hematologi.

På lång sikt bedömer Carnegie att försäljningstillväxten förblir stabil. Den genomsnittliga tillväxten har enligt analyshuset legat på 14 procent för Cellavision.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här