Cassandra Oils företrädesmission garanteras av konsortium

Cassandra Oil meddelar att dess företrädesmission om drygt 22 miljoner kronor nu blivit fullt garanterad av ett konsortium.

I konsortiet ingår bland andra styrelseledamöterna Erik Nerpin och Johan Thorell. (Huruvida några ersättningar utgår framgår ej, SIX anm).

Registrering hos Bolagsverket av den tidigare genomförda riktade emissionen om knappt 38 miljoner kronor väntas ske under ”kommande vecka”.

Det framgår av ett pressmeddelande i vilket det för övrigt meddelas att första processanläggningen väntas anlända till site i Kirkuk, Irak på måndag:

”Transporten sker med lastbil; ankomsten till Irak beräknas ske under helgen och till siten i Kirkuk på måndag. En teknisk arbetsgrupp från Cassandra Oil med bland andra Anders Olsson har besökt siten för förberedelser av installationen och överläggningar med kontraktsparten North Oil Company’s högsta ledning. Installationsarbetet kommer inledas omedelbart och utförs av Cassandra Oils egen personal i samarbete med lokal arbetskraft”, skriver det hårt mediegranskade First North-bolaget.

Teckningstiden för nyemissionen inleds på onsdag den 28 maj och pågår till och med den 13 juni. Nyemissionen genomförs i form av units. Varje unit består av tre värdepapper – en aktie, en teckningsoption av serie TO1 och en teckningsoption av serie TO2.

Varje teckningsoption av serie TO1 ger rätt att senast den 5 juni 2016 teckna en ny aktie för 40 kronor.

Varje teckningsoption av serie TO2 ger rätt att senast den 5 juni 2018 teckna en ny aktie för 70 kronor.

Teckningskursen för en unit är 28 kronor.

Nyemissionerna ska finansiera ”uppstartsfasen” av Cassandra Oils första processanläggning i Irak.

Därutöver passar bolaget på att meddela att årsstämman är flyttas fram till den 30 juni och att årsredovisningen kommer att offentliggöras ”senast” den 9 juni.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG