Cassandra Oils vd: “Känner mig helt trygg”

Cassandra Oils vd Anders Olsson om brottsmisstankarna efter branden.

I slutet av maj drabbades Cassandra Oils lokaler i Västerås av en brand efter att bolagets vd Anders Olsson genomfört ett experiment tidigt en söndagsmorgon, vilket ledde till att en av bolagets reaktorer förstördes. Nu misstänks han för allmänfarlig vårdslöshet. Det rapporterar SVT och VLT.

Anders Olsson själv välkomnar utredningen, men förväntar sig att den läggs ned efter hand.

– Det är klart att en olycka utreds, det vore ju mer konstigt om så inte var fallet. Det är jag inte alls förvånad över. Jag hoppas att det blir en skyndsam utredning så att vi får det där överstökat, jag förutsätter att den läggs ner så småningom, säger han till Affärsvärlden.

Och du nekar alltjämt till brott?

– Ja, självklart. Jag känner mig helt trygg i det här.

Är det vanligt att du utför den här typen av experiment på söndagsmorgnar?

– Ja, det är kanske mer vanligt än ovanligt när det gäller mig, för jag jobbar sju dagar i veckan. Jag kanske borde börja med någon mer ofarlig sysselsättning som att spela golf istället. Men vi är ett utvecklingsbolag och vi kommer ingenstans om vi inte hela tiden testar nya saker i vår verksamhet, säger Anders Olsson.

Anders Olsson menar att olyckan inte påverkar Cassandra Oils löpande verksamhet särskilt mycket.

– Det är klart att det blir ett hickup i verksamheten. Men Cassandra Oils värde ligger ju inte i en maskin eller en byggnad, det har vi ju försäkrat, utan i kunskapen att göra om avfall till olja som man kan göra nya produkter av. Och den kunskapen har vi ju kvar, säger han.

Olsson understryker även att ordet experiment, som har förekommit frekvent i medierapporteringen om brandolyckan, inte är helt rättvisande.

– Det var egentligen inget experiment i den bemärkelsen, jag uttryckte mig lite slarvigt när jag låg på akuten efter olyckan. Det här var någonting som jag har gjort ett antal gånger, det var ett test av efterbehandling av olja, säger han.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här