Castellum får grön märkning av Nasdaq

Fastighetsbolaget Castellum blir det första stora fastighetsbolaget i Norden att bli klassade av Nasdaq som en grön aktie.
Rutger Arnhult
Castellums vd Rutger Arnhult gläds över grön märkning av Nasdaq.

Castellums vd Rutger Arnhult kommer att befinna sig i New York för en klockringning.

”Det känns väldigt roligt att Castellum får den här märkningen mot bakgrund av hur länge och enträget bolaget jobbat med alla sorters hållbarhetsfrågor. Engagemanget i bolaget är stort och målen är högt ställda. Genom att klassa Castellums aktie som grön synliggör vi för investerarmarknaden att Castellums verksamhet driver på och gör skillnad i vår tids viktigaste utmaning och underlättar för investerare att fatta kloka och hållbara beslut”, säger Arnhult i en kommentar.

Nasdaqs gröna märkning, Green Equity Designation, syftar till att göra det lättare för investerare att välja aktier som är hållbara. För att nå detta måste 50 procent av omsättningen och 50 procent av investeringarna anses vara gröna och mindre än 5 procent av tillgångarna vara knutna till fossilt bränsle.

Fastighetsbolaget har som målsättning att vara klimatneutrala senast år 2030.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.