Castellum förlänger anmälningstiden i Kungsleden-budet

Fastighetsbolaget Castellum meddelar att när anmälningstiden i uppköpsbudet på samtliga aktier i branschkollegan Kungsleden löpte ut den 29 oktober har erbjudandet accepterats av aktieägare motsvarande 78,8% av kapitalet och rösterna i Kungsleden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Castellum Jakob Mörndal
Jakob Mörndal, tf VD för Castellum.

Tillsammans med de aktier i Kungsleden som Castellum har förvärvat på marknaden, motsvarar det 88,7% av kapitalet och rösterna i Kungsleden.

Castellum har beslutat att förlänga acceptfristen för erbjudandet till och med den 9 november klockan 15.00 för att kvarvarande aktieägare ska ges möjlighet att acceptera erbjudandet.

Castellum kan komma att förvärva aktier i Kungsleden på marknaden under den förlängda acceptfristen. Castellum förbehåller sig rätten att ytterligare förlänga acceptfristen för erbjudandet och att senarelägga tidpunkten för utbetalning av vederlag.

Castellum avser att påkalla tvångsinlösen och verka för att Kungsledens aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm, förutsatt att bolaget uppnår ett ägande på mer än 90% av aktierna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.