Castellum säljer fastigheter för 430 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Castellum har avyttrat fastigheter för totalt cirka 430 miljoner kronor efter avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt 25 miljoner. Det framgår av ett pressmeddelande.
Castellum säljer fastigheter för 430 miljoner kronor - Castellum
Foto: Castellum

Avyttringarna har skett i fyra transaktioner och avser åtta fastigheter i Haninge, Linköping, Malmö och Uddevalla. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 29 820 kvadratmeter och en uthyrningsgrad om 92 procent. Det årliga hyresvärdet är 49 miljoner kronor med en genomsnittlig duration på 3,2 år.

”Det här är bra affärer för både oss och köparna. Vi följer vår strategi med avyttringar som bidrar till ökad geografisk koncentration i portföljen, och som stärker vår finansiella ställning i en fortsatt avvaktande kapitalmarknad. Samtidigt är vi glada att lämna över välskötta fastigheter till köparna”, säger Joacim Sjöberg, vd för Castellum.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.