Castellum vill ta in 10 miljarder via företrädesemission

Fastighetsbolaget Castellum vill genomföra en företrädesemission på cirka 10 miljarder kronor.
Roger Akelius
Största aktieägaren Toger Akelius har åtagit sig att teckna sin pro rata-andel (12,8%) samt ett garantiåtagande om att teckna ytterligare 29,1%.

”Nuvarande marknadsklimat innebär både utmaningar och möjligheter för den kommersiella fastighetssektorn. Genom den föreslagna företrädesemissionen kommer Castellum att konsolidera sin position som ett av de ledande kommersiella fastighetsbolagen i Norden med bibehållen förmåga att dra nytta av värdeskapande möjligheter samtidigt som vi fortsätter att vara såväl en attraktiv investering för aktieägare som en stabil motpart till banker och skuldinvesterare” säger Joacim Sjöberg, tillförordnad VD i Castellum, i ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen är fullt garanterad genom tecknings- och garantiåtaganden. Största aktieägaren Roger Akelius har åtagit sig att teckna sin pro rata-andel (12,8%) samt har ingått ett garantiåtagande om att, enligt vissa villkor, teckna ytterligare 29,1% av företrädesemissionen utan teckningsrätter.

”Den föreslagna företrädesmissionen förväntas befästa bolagets nuvarande Baa3 kreditbetyg från Moody’s och skapar förutsättningar för att stärka kreditbetyget över tid, vilket är bolagets ambition”, skriver Castellum.

En detaljerad tidplan kommer att offentliggöras i ett senare skede. Klart är i alla fall att nyemissionen förväntas genomföras under andra kvartalet i år. Nyemissionen behöver bemyndigande från årsstämman.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG