Cevian minskar på nytt i Ericsson

Aktivistinvesteraren Cevian Capital flaggar för ett ägande i Ericsson på 4,55% av kapitalet efter att ha avyttrat cirka 15 miljoner B-aktier under perioden 11-16 mars. Det framgår av ett flaggningsmeddelande som skickats in till finansinspektionen i USA, SEC.
Christer Gardell, Cevian
Christer Gardell. Foto: Tobias Ohls

Tidigare låg ägandet på knappt 5,5%.

Cevian sålde aktier i Ericsson förra sommaren och under hösten. Christer Gardell har vid flera tillfällen uppgett att Ericsson fått en för stor vikt i Ericsson efter kursuppgången.

Nu uppger han till Di att Cevian frigjort kapital till en ny investering.

”5g-marknaden fortsätter att växa snabbt och Ericsson tar marknadsandelar, både från Huawei och Nokia. Vi tror att Ericsson kommer fortsätta att överträffa marknadens förväntningar, vilket man visade alla kvartal under 2020. Vi tycker fortfarande att dagens värdering är på tok för låg”, säger Christer Gardell i en färsk kommentar till Di.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets