Christine Lagarde : Världsekonomin står inför en stark motvind

Internationella valutafonden IMF:s chef Christine Lagarde uppgav under torsdagen att svaga investeringar, stora skuldbördor och arbetslöshet fortsätter att tynga den globala ekonomin.

Det motverkar den starkare återhämtningen i USA och eventuella fördelar från fallande oljepriser. Det framgår av Dow Jones Newswires.

“Vi ser att den globala återhämtningen fortsätter att stå inför en väldigt stark motvind”, sade Lagarde.

Hennes uttalande kommer inför IMF:s kommande konjunkturprognos som presenteras nästa vecka.

EMU riskerar en tredje recession på sex år och fortsätter att kämpa med följderna av finanskrisen, Japan är fast i hög inflation samt svag tillväxt och tillväxten på många tillväxtmarknader bromsar in snabbare än väntat.

“Alltför många länder tyngs fortfarande av arvet från den finansiella krisen, inklusive höga skulder och hög arbetslöshet. Alltför många företag och hushåll fortsätter att skära ned på investeringar och konsumtion i dag för att de är oroade för låg tillväxt i framtiden”, sade Christine Lagarde.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här