Citigroup optimistiska till USA-börsernas återhämtning

Prognosen är att återhämtningen till nivåer som rådde innan mars-nedgången kommer att bli dubbelt så snabb som återhämtningen efter finanskrisen, rapporterar Reuters.
Citigroup optimistiska till USA-börsernas återhämtning - citi-citigroup-affarsvarlden-700_binary_6893390.jpg
Till nästa sommar kommer S&P 500 och Dow Jones att ligga på 3 160 punkter respektive 28 400 punkter, bedömer banken. Det är upp cirka 7 procent och 15,5 procent från rådande nivåer.

Om detta inträffar kommer S&P 500-indexet att ha återhämtat 81 procent av februari-toppens nedgång, och Dow Jones 90 procent av nedgången, inom 465 dagar. Samma tid det tog för indexen att återhämta sig från finanskrisen var 1 107 dagar för S&P 500 och 1 288 dagar för Dow Jones.

Bankens prognos baseras på förväntningar om en bättre ekonomi nästa år och 2022, enligt ett kundbrev.

Senaste gången börsen upplevde en snabb krasch var under den svarta måndagen den 19 oktober 1987. Då tog det USA-börserna mer än 18 månader att återhämta förlusterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.