CNBC: Snowflakes kursrusning en varningssignal

Molnföretaget Snowflakes rusning på över 100 procent under första börsdagen borde utgöra en varningssignal. Det skriver CNBC som tittat på andra noteringar i år som stigit med 100 procent under första dagen och efterföljande utveckling.
Raketaktie
Totalt har elva företag lyckats med denna prestation. Det man kan konstatera är att de efteråt i snitt gett en negativ avkastning på en procent, skriver affärskanalen.

Vidare framgår det att samtliga av raketerna har varit antingen teknik- eller bioteknikföretag. Experter förklarar till CNBC att dessa kunnat lyfta så mycket tack vare en ökad riskaptit hos investerare.

Detta framgår av att årets genomsnittliga uppgång på 36 procent för samtliga nya börsnoterade bolag är väl över det historiska genomsnittet på cirka 14 procent, enligt Renaissance Capital.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets