Coca-Cola höjer utdelningen för 62:a året

Amerikanska dryckestillverkaren Coca-Cola höjer sin kvartalsutdelning till 48,5 cent per aktie, en höjning med 5,4% jämfört med tidigare 46 cent per aktie.
Coca-Cola höjer utdelningen för 62:a året - Coca-Cola
Foto: Coca-Cola

Utdelningen hamnar därefter på 1,94 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 3,3 procent.

Det är 62:a året i rad som utdelningen höjs, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Coca-Cola är därmed en utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd. Coca-Cola återförde 8,0 miljarder dollar i utdelning till aktieägarna under 2023 och de totala utdelningarna sedan januari 2010 uppgår till 84,7 miljarder dollar.

Coca-Cola grundades 1886 och har sitt huvudkontor i Atlanta i delstaten Georgia. Koncernen sysselsätter tillsammans med sina buteljeringspartners 700 000 personer. Börsvärdet ligger på 256 miljarder dollar.

Berkshire Hathaway är storägare i Coca-Cola med 9,25 procent av aktierna i bolaget. Investmentbolaget leds av den välkände 93-årige finansmannen Warren Buffett som är storkonsument och uppges dricka flera burkar läsk dagligen där favoriten är Cherry Coke.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets