Com Hems vd om börsnoteringen

På fredagen bekräftade Com Hem uppgifterna om en börsnotering, vilket Affärsvärlden rapporterade om senast i förra veckan. ”Tajmingen är bra”, säger vd Anders Nilsson.

Varför väljer Com Hem att gå till börsen?
– Vi är i början av en ny tillväxtfas och tajmingen är bra. Vi har investerat stora summor i bland annat marknadens snabbaste bredband och Tivo-lanseringen förra året och vi har nu gett oss in i B2B-segmentet där köpet av Phonera ger oss möjlighet att växa inom det området, säger Anders Nilsson, vd för Com Hem till Affärsvärlden.

Varför ska man köpa aktier i Com Hem?
Vi är i inledningen av en ny tillväxtresa och den resan har redan gjorts av en rad kabel-tv-bolag ute i Europa. När vi pratar med investerare som investerat i den här typen av företag så förstår de exakt vad vi pratar om och att vi kan göra samma sak som andra redan har gjort tidigare.

En del personer med insyn, som Affärsvärlden pratat med, anser snarare att tillväxtresan är över. Vad tycker du om det?
– Vi får väl se. Framtiden kommer utvisa vem som får rätt. Jag är helt övertygad om att vi kommer att kunna göra samma sak som många andra företag som befinner sig i en liknande situation som oss. Den tillväxt som de har haft under de tre senaste åren, den har vi framför oss. Exempelvis Virgin Media i England tog företaget från 4 till 51 dollar.

Hur mycket tänker du själv köpa aktier för?
– Jag är redan aktieägare i företaget och tänker förbli aktieägare i Com Hem under en väldigt lång tid. Jag har satsat väldigt mycket av mina egna pengar. Hur mycket kan vi återkomma till.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.