Comhems vd: Kan vara sista boxen

Anders Nilsson, vd på kabel-tv-bolaget Comhem, uppger att slutet är nära för deras tv-boxar.

I Norden tittar sju av tio personer på linjär tv dagligen, i Sverige är siffran 66 procent. Bland svenskar i åldrarna 25-39 år minskade tittandet på linjär tv med 29 procent under 2015 och i åldrarna 15-24 år med 31 procent, enligt Nordicom (Nordiskt informationscenter för Medie- och Kommunikationsforskning).

I USA sade över en miljon kunder upp kabel-tv-abonnemangen i fjol.

– Tekniken förändrar möjligheter för människor. Det kan du antingen förneka och säga att ”det tänker vi inte vara med på” eller så omfamnar du det. Vi gör det senare, säger Comhems vd Anders Nilsson till Expressen.

Förutom tv-boxar erbjuder Comhem kunderna streamingtjänsten Comhem play och enligt tidningen säger Anders Nilsson att det bara är ”en tidsfråga” innan bolaget enbart erbjuder streamingabonnemang.

– Vi funderar nu när vi utvecklar nästa box om det är den sista boxen vi gör. Det får vi se, säger Anders Nilsson till Expressen.

I början av juni förvärvade Comhem statliga Boxer för drygt 1,3 miljarder kronor. Boxer har omkring 500.000 digital-tv-kunder över marknätet, varav de flesta villaägare. Comhem har i dag omkring två miljoner kunder som nästan uteslutande bor i lägenheter.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.