Containrar lindrar bostadsbrist

Efter att bristen på studentbostäder i flera år blivit allt större tar Akademiska hus till ett knep med plåtsmak. Ett höghus av containrar ska byggas i Stockholm.

<p>- Nu är det inte klart att det blir containrar. Men det som talar för är att det går snabbt att bygga. Sedan ska det här huset bli permanent men containrar är ändå lätta att flytta på. Dessutom finns det ett överskott av containrar i Europa, säger Anders Rosqvist, fastighetsutvecklare på Akademiska Hus, som är byggherre.</p> <p>Totalt är det 50 studentlägenheter som ska byggas i containerhuset, som ska ligga på KTH Campus i Stockholm. Varje lägenhet på 25 kvadrat får ett badrum och pentry. På byggnadens tak hoppas man kunna bygga ett växthus. </p> <p>- Nu är vi inne i ett detaljplaneskede så vi får se hur den slutliga utformningen blir. Men eftersom det är studentbostäder får det inte bli dyrt. Hyran bör ligga på max 4 500 kronor i månaden per lägenhet, säger Anders Rosqvist.</p> <p>Sandellsandberg Arkitekter står för ritningarna.</p> <p>- I till exempel Holland har man redan ett antal byggprojekt med containrar. Jag har tittat på dessa inför detta, säger arkitekten Thomas Sandell.</p>

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets