Credit Suisse gör sig av med mäklarchefer efter Archegos-kollapsen

Credit Suisses chefer inom prime brokerage-verksamheten, John Dabbs och Ryan Nelson, kommer att lämna i spåren av Archegos-kollapsen. De frånträder med omedelbar verkan, enligt ett internt memo som Wall Street Journal fått ta del av.
Credit Suisse
Foto: Ennio Leanza/dpa via AP/TT
Duons avgång kommer efter att den schweiziska investmentbanken också gjort sig av med sin riskchef och investment bank-chefen tidigare denna månad.

Credit Suisse har varnat för stora förluster under första kvartalet till följd av att Archegos missat sina margin calls. Flera banker har påverkats men Credit Suisse, som hade lånat mer till hedgefonden än övriga banker, var också långsamma med att avveckla fondens aktiepositioner när det stod klart att den inte skulle klara av sina margin calls.

Credit Suisse erbjöd Archegos så kallade total return swaps, en form av kontrakt där investeraren är exponerad mot aktier utan att egentligen äga dem eller behöva offentliggöra detta till allmänheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco