Credit Suisse uppges vilja knoppa av verksamhet

Credit Suisse ska försöka få in externa investerare för att kunna knoppa av bankens rådgivnings- och investmentverksamhet. Det rapporterar Bloomberg.
Credit Suisse uppges vilja knoppa av verksamhet - Switzerland Credit Suisse
Foto: Ennio Leanza/Keyston/AP

Enligt Bloomberg förs också samtal om att återuppliva First Boston, namnet på banken som Credit Suisse köpte upp på 90-talet.

”Vi kommer att uppdatera om framstegen i vår omfattande strategiöversyn när vi tillkännager vårt resultat för tredje kvartalet. Det skulle vara för tidigt att kommentera eventuella utfall innan dess”, säger banken i ett uttalande.

Aktiekursen har rasat den senaste tiden efter rykten om att Credit Suisse skulle vara på väg att kollapsa.

Investmentbanken meddelade häromdagen att de vill köpa tillbaka vissa obligationer upp till ett värde om 3 miljarder schweiziska franc.

”Transaktionerna är förenliga med vår proaktiva strategi för att hantera vår totala skuldsammansättning och optimera räntekostnaderna och gör det möjligt för oss att dra nytta av marknadsförhållandena för att återköpa skulder till attraktiva priser”, säger bolaget i en kommentar.

Kreditvärderingsinstitutet S&P bekräftade Credit Suisses långtidsbetyg på BBB under torsdagen och tillade att utsikterna förblir negativa mitt i fortsatt osäkerhet kring dess kommande strategiska översyn och riktade verksamhetsmodell.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG