Dagens nya aktieråd

Dagen har bjudit på ett antal rekommendations- och riktkursförändringar, bland annat höjer UBS rekommendationen för en storbank och sänker den för en annan.

SEB Equity Research höjer riktkursen för H&M-aktien till 340 kronor från tidigare 320 kronor efter att bolaget släppt försäljningsrapport för augusti.

”Vi höjer estimaten för intäkter och vinst per aktie. Kina, Frankrike, Italien och Spanien kan öka H&M:s onlineintäkter med en miljard kronor år 2015”, skriver banken.

Pareto inleder bevakning av byggsektorn. NCC och Peab inleds med en köprekommendation till riktkurserna 262 kronor respektive 60 kronor. För Skanska och JM sätts rekommendationen behåll till riktkurserna 155 kronor och 260 kronor.

Danske Bank sänker riktkursen för Elekta-aktien till 75 kronor från tidigare 85 kronor. Banken skriver i ett marknadsbrev att de noterar att det är en bransch under press med allt trögare beslutsprocesser i sjukvården och att ersättning per behandling minskar. Banken påpekar också att den enda nya produktinformation som Elekta presenterar på Astro-konferensen är nästa generations strålkniv. Rekommendationen är kvar på avvakta.

—————————————————————

Bank:                                    

Bolag     Ny    (Gammal)

 

SEB:

H&M                  

Köp,
340 kronor     

(Köp,
320 kronor)

 

UBS:

Nordea               

Neutral             

(Köp)

SEB                  

Neutral             

(Sälj)

 

Pareto:

NCC                   

Köp, 262 kronor     

Peab                 

Köp, 60 kronor      

Skanska              

Behåll, 155 kronor  

JM                   

Behåll, 260 kronor  

 

Danske Bank:

Elekta               

Avvakta, 75 kronor  

(Avvakta, 85 kronor)

 

—————————————————————

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderas köp av Kone och H&M och vindkraftstillverkaren Vestas anses köpvärd. Seamless får rekommendationen sälj.

UBS lägger till Handelsbanken på sin lista över minst föredragna.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets