Daimler får böta 9,3 miljarder

En domstol i Stuttgart har bötfällt Daimler 870 miljoner euro, motsvarande 9,3 miljarder kronor, för tillsynsfelaktigheter i fordonscertifieringen, enligt ett pressmeddelande.

Tyska Daimler har sedan 2008 begått certifieringsfel på bolagets fordon, enligt beslutet, som inte kommer överklagas. Fordon av märket Mercedes Benz släpptes igenom i en ”vårdslös överträdelse av regler” på högsta nivå i bolaget.

Bolagets guidning för det tredje kvartalet behålls enligt tidigare, skriver Daimler. Aktien handlades ned 0,8 procent på beskedet.

Daimler skriver att beslutet, som är en följd av den omfattande utsläppsskandal som involverat flera biltillverkare de senaste åren, är slutpunkten på domstolsärendet i saken.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.