Daimler vinstvarnar

Daimler vinstvarnar för helåret 2019, framgår av ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet väntas preliminärt landa på 5,6 miljarder euro för helåret vilket är under förväntan. Då är dock inte ytterligare nu flaggade kostnader om 1,1-1,5 miljarder euro relaterade till den så kallade dieselskandalen medräknade.

Daimlers motsvarande vinst för 2018 var 11,1 miljarder euro.

”De dieselrelaterade kostnaderna kommer ha en väsentlig negativ effekt på Mercedes-Benz och Mercedes-Benz Vans. Som ett resultat av detta kommer avkastningen på försäljning inom Mercedes-Benz Vans komma in under nuvarande prognos om -15 till -17 procent”, skriver Daimler.

Personbilsenheten Mercedes-Benz förväntas generera rörelseresultatet 3,8 miljarder euro, att jämföra med fjolårets 7,2 miljarder euro.

Daimlers Lastvagnars vinst väntas komma in på 2,5 miljarder, mot fjolårets 2,8 miljarder.

Mercedes-Benz Vans väntas redovisa förlust på 2,4 miljarder euro, mot fjolårets vinst på 0,3 miljarder.

Daimler Bussars vinst väntas komma in på 0,3 miljarder, i linje med i fjol.

Den enda avdelning som väntas se tillväxt är Daimler Mobility, var vinst väntas komma in på 2,1 miljarder, mot fjolårets 1,4 miljarder.

Daimlers aktie dök cirka 1,5 procent efter vinstvarningen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.