Dala Energi bjuder in de 25 största ägarna till råd

Energibolaget Dala Energi, som nyligen avvisade ett bud på dotterbolaget Dala Energi Elnät från Ellevio, kallar nu till ägarråd.
Dala Energi bjuder in de 25 största ägarna till råd - jael-vallee-BvpTdaKbCcQ-unsplash
Dala Energi äger bland annat ett lokalt elnät i Dalarna.

”Med nästan 5 000 aktieägare finns många förväntningar på Dala Energi. Styrelsen har sedan 2016 sammanställt ägarnas förväntningar i ett direktiv med syfte att förtydliga bolagets uppgift med de intressekonflikter som på olika områden kan förekomma”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ett antal av bolagets större ägare ska nu ha har uttryckt önskemål om ett extra ägarråd för att diskutera direktivet. Därför bjuder Dala Energi in de 25 röstmässigt största ägarna, motsvarade ca 60% av rösterna, till ett ägarråd för att ägarna ska få möjlighet att diskutera sina förväntningar på bolaget.

Ägarmötet hålls i Dalarna fredagen den 2 december klockan 13.00. Inbjudan skickas baserat på ägarförteckningen den 31 oktober 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets