Daniel Ek investerar i Swedish Stirling

Stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling har beslutat att genomföra riktade emissioner på totalt 147 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande.

Den ena emissionen är i form av ett konvertibellån på högst 100 miljoner kronor med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Den riktas mot Spotifys grundare och vd Daniel Ek samt entreprenören David Zaudy.

Konvertibellånet förfaller till betalning den 30 juni 2025 och löper med en ränta på 14 procent per år. Räntan betalas ut kvartalsvis i efterskott.

Konvertibelinnehavarna har rätt att begära konvertering från och med den 2 maj 2025 till och med den 16 juni 2025. Konverteringskursen är på 8 kronor per aktie, vilket kan öka antalet aktier i bolaget som högst med 12,5 miljoner aktier. Det motsvarar en utspädning på cirka 12,8 procent.

Den andra emissionen är på 47 miljoner kronor. Den omfattar 6 678 571 aktier med teckningskursen satt på 7 kronor per aktie. Priset motsvarar en rabatt på 16,5 procent mot senaste stängningskursen på NGM Nordic fredagen den 6 mars.

Emissionen riktas mot svenska och institutionella investerare och ökar antalet aktier i bolaget till 91 768 961. Utspädningseffekten är på cirka 7,3 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.