Danske Bank möblerar om i ledningen

Danske Banks finanschef, Christian Baltzer, lämnar banken som en del av en omorganisation av bankens ledning, framgår av ett pressmeddelande på torsdagen.

Ny finanschef i den penningtvättsskandalhärjade banken heter Stephan Engels, tidigare finanschef från 2012 hos tyska Commerzbank. Han väntas börja sin tjänst i april 2020.

Banken byter också verksamhetschef, en position Jim Ditmore lämnar. Ännu är det oklart vem som ersätter honom. Berit Behring, som varit Sverigechef de senaste två åren, tillträder som ny chef över förmögenhetsförvaltning. Rollen inkluderar även ansvar för sociala frågor och hållbarhetsaktiviteter, skriver banken. Hon kommer fortsätta i rollen som Sverigechef tills vidare, heter det.

Danske Bank utsåg i maj nederländaren Chris Vogelzang till vd efter att förre vd:n Thomas Borgen, som avgick under hösten 2018 i samband med att banken offentliggjorde en intern granskning som pekade på att bankens estniska enhet medverkat i penningtvätt i storleksordningen 2.000 miljarder kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här