Danske Bank: ”No landing” i USA efter jobbsiffra

Danske Bank väljer i senaste veckobrevet att bland annat belysa den starka jobbrapporten i USA på fredagen.
Danske Bank: ”No landing” i USA efter jobbsiffra - New York City, USA
Foto: Mark Earthy/SCANPIX

Siffran på 350 000 nya jobb under januari, dubbelt så många som förväntat, pekar enligt banken mot en ”no landing”, det vill säga att istället för att ekonomin ska gå mot en mjuk landning fortsätter den att expandera i närmast oförminskad styrka.

Jobbrapporten kombinerat med Feds räntebesked fick räntorna att ticka upp, och marknaden att minska sannolikheten för en räntesänkning i mars till 15%. Tidigare har snabbt stigande räntor haft en kylande effekt på börsen, men denna gång stiger de av rätt skäl då det visar att konjunkturen är stark, menar Danske Bank.

”Det ger stöd åt riskaptit och aktier. En möjlig baksida är givetvis att det kan betyda att inflationen inte fortsätter att sjunka som förväntat, vilket i sin tur kan få konsekvenser för penningpolitiken”, tillägger banken.

Danske Bank har sedan tidigare övervikt på amerikanska aktier, samt positiv syn på japanska aktier. Undervikt råder för europeiska och tillväxtmarknadsaktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG