De får Skanskas Apple-uppdrag

Apple uppges ha bytt ut Skanska som byggherre till it-jättens nya huvudkontor. Nu har en ersättare hittats.

Skanska meddelade den 5 juni att bolaget och dess samriskpartner efter förhandlingar inte kunnat komma överens om förutsättningarna för ett uppdrag i USA värt 800 miljoner dollar, motsvarande cirka 6,7 miljarder kronor. Detta ledde till att kunden valde att säga upp avtalet, en avbokning som räknas in i det andra kvartalet för Skanskas del.

Skanska gick inte ut med något namn på kunden som avbokade ordern då det fanns ett ”non disclosure-avtal” parterna emellan. I dag rapporterar dock tekniknyhetssajten Re/code att det var Apple som sparkade ut Skanska och samriskpartnern DPR från IT-jättens jättebygge i Cupertino, Kalifornien kallat Campus 2-projektet. Uppgifterna kommer från källor med insyn.

Byggkontraktet går nu över till Rudolph & Sletten och Holder Construction, skriver Re/code.

Skanska vill inte kommentera saken när SIX News når bolaget.

”När det gäller Apple så får du prata med Apple om det. Vi kan inte kommentera någonting om det här”, säger bolagets presschef Edvard Lind till SIX News.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco