Delta Air Lines: stigande aktie och vinst

Ordförande: "Vi förväntar oss nu en intäktstillväxt på 6-7 procent under helåret"

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines höjer prognosen för vinsten per aktie under innevarande helår till spannet 6:75-7:25 dollar, från tidigare 6:00-7:00 dollar.

Det framgår av halvårsrapporten. Snittförväntan inför rapporten låg på 6:97 dollar enligt Bloomberg News.

Det tredje kvartalets vinst per aktie väntas enligt Delta hamna i spannet 2:10-2:40 dollar, mot ett snittestimat på 2:18 dollar.

“Vårt tredje kvartal har börjat starkt med ett nytt intäktsrekord för en enskild dag den 7 juli. Vi förväntar oss nu en intäktstillväxt på 6-7 procent under helåret”, säger ordföranden Glen Hauenstein i en kommentar.

I det tredje kvartalet spås intäktstillväxten bli 6-8 procent. I det andra kvartalet ökade intäkterna med nära 9 procent och den justerade vinsten per aktie var 2:35 dollar. Bolaget har sedan tidigare lämnat en preliminär bedömning om ett utfall på 2:25-2:35 dollar för det gångna kvartalet.

I halvårsrapporten framgår även att Delta höjer sin kvartalsvisa utdelning med 15 procent.

Delta-aktien drar upp drygt 2 procent i torsdagens amerikanska förhandel.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.