Delta Air Lines väntas offentliggöra köp av 100 Boeing-plan

Amerikanska flygbolaget Delta Airlines väntas tillkännage ett köp av 100 stycken Boeing Max 10-jetflygplan vid flygmässan i Farnborough i Storbritannien under måndagen.
Delta Air Lines väntas offentliggöra köp av 100 Boeing-plan - united-flygplan-700_binary_6840817.jpg
Amerikanska flygbolaget Delta Airlines väntas tillkännage ett köp av 100 stycken Boeing Max 10-jetflygplan vid flygmässan i Farnborough i Storbritannien under måndagen. Värdet uppskattas till ungefär 13,5 miljarder dollar, rapporterar Reuters och hänvisar till personer med insyn i frågan.

Tidigare i mars kom de första uppgifterna om att Delta närmade sig beställningen. I förra veckan rapporterades det även om att Delta förde samtal med Airbus om att utöka en befintlig order av deras A220-plan.

Enligt källorna till nyhetsbyrån planerar även Lufthansa lägga en beställning på ungefär tio stycken fraktflygplan från Boeing.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco