Det blir värre för MAN

Den tyska fordonskoncernen MAN redovisar ett resultat efter skatt på 45 miljoner euro (77) för det tredje kvartalet 2014.

Rörelseresultatet blev 82 miljoner euro (159).

Nettoomsättningen föll till 3,5 miljarder euro (3,7).

Orderingången minskade till 3,5 miljarder euro (4,3).

MAN sänker prognosen för hela koncernen och spår nu att intäkterna 2014 kommer att ligga ”signifikant” under föregående års nivåer, medan rörelseresultatet väntas öka något. Tidigare prognos var att intäkterna skulle vara ”märkbart” under 2014 års nivåer och att rörelseresultatet skulle stiga signifikant.

Den tyska fordonskoncernen MAN redovisar en orderingång på 2.114 miljoner euro (2.797) för divisionenMAN Truck & Bus i det tredje kvartalet. Försäljningen i divisionen backade till 2.017 miljoner(2.114) medan rörelseresultatet föll till 9 miljoner (48).

MAN spår fortsatt att intäkterna inom bolagets Truck & Bus-division kommer ligga signifikant under nivåerna som sågs 2013. Enhetens vinst 2014 väntas samtidigt ligga väl under nivån som sågs 2013.

I divisionen MAN Latinamerika föll orderingången till 534 miljoner (719) medan rörelseresultatet var ned till 9 miljoner (50).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco