Deutsche Bank säger upp mäklare och säljare

Deutsche Bank skär ned ytterligare inom mäklarverksamhet och säljpersonal, skriver Bloomberg.

Enheterna klarade sig från uppsägningar i de tidigare varsel i den omfattande omstruktureringsplan som fastlagts av den krishärjade bankens ledning.

Tyska Deutsche Bank har sagt upp ett flertal mäklare vid räntehandelsdesken på flera ställen där banken är etablerad i världen, enligt Bloombergs källor.

Uppsägningarna ska först och främst vara en konsekvens av låg lönsamhet inom vissa divisioner, bland annat inom kreditverksamheten i Latinamerika, som är på väg att läggas ner fullständigt, skriver Bloomberg.

Mer exakt hur många som omfattas av varslen framgår inte av uppgifterna, men planerna inkluderar att även flera höga chefer kommer att få gå, enligt uppgifterna.

Tidigare i år inleddes det mest omfattande omställningsprogrammet i den tyska storbankens historia, med uppsägningar av omkring 18.000 anställda och med flera verksamheter ute för försäljning. Programmet blev en nödtvungen åtgärd efter att fusionsplanerna med konkurrenten Commerzbank gått i stöpet. Ett av de bärande argumenten i diskussionerna var att Commerzbanks statliga delägarskap skulle bidra till att rentvätta Deutsches nedsolkade rykte.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här