DI: Familjen Persson köper Klarna-aktier för 750 miljoner

H&M-ägarfamiljen Perssons riskkapitalbolag DIG har köpt aktier för 750 miljoner kronor i betalningslösningsbolaget Klarna. Det framgår av uppgifter som Dagens industri tagit del av.

DIG har enligt uppgifter till Di investerat i Klarna i samband med kapitalrundan som genomfördes innan sommaren. Klarna tog då in 5,4 miljarder dollar i en emission som på ett år ökade bolagets värdering från 93 till 977 miljarder dollar. Bland investerarna i kapitalrundan fanns japanska jätten Softbank och amerikanska finansbolaget Adit Ventures.

I affären har DIG köpt drygt 50 000 aktier, motsvarande 0,2 procent av kapitalet i Klarna, för en köpeskilling på cirka 750 miljoner kronor. Om DIG köpt nytryckta eller redan existerande aktier framgår inte av informationen från Di.

DIG grundades 2011 med Persson-familjen som ursprunglig finansiär, men därefter uppges flera familjer ha anslutit sig som investerare i riskkapitalbolaget. Familjen Perssons H&M äger sedan 2018 aktier i Klarna, då bolaget betalade 185 miljoner kronor för en ägarandel på 1 procent, en andel som idag beräknas vara värd hela 2,9 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.