DNB lägger bud på Sbanken

Norska storbanken DNB lägger ett kontantbud på Sbanken på 103,85 norska kronor per aktie, totalt värt 11,1 miljarder norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
DNB
DNB:s lokaler i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen /TT
Budet har en premie på 29,8% jämfört med Sbankens senaste stängningskurs på onsdagen.

Styrelsen i Sbanken rekommenderar budet och aktieägare som sitter på cirka 29% av kapitalet i Sbanken har valt att acceptera det under vissa villkor och förhållanden. Bland de som accepterat budet är Sbankens största ägare Altor Invest 3 och Altor Invest 4 som tillsammans kontrollerar 25% av aktierna.

”Vi har nu möjlighet att kombinera två av Norges främsta leverantörer inom digitala kundupplevelser till en stor innovativ miljö utspridd över våra kontor i Bergen och Oslo. Vi kommer att kunna uppnå så mycket mer tillsammans än vi kan separat”, säger DNB:s vd Kjerstin Braathen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets