Dubbla köpråd från Affärsvärlden

Affärsvärlden upprepar köp på Lindab och justerar upp riktkursen från 74 till 96 kronor.

Affärsvärlden upprepar köp på Lindab och justerar upp riktkursen från 74 till 96 kronor.

Värderingen av Lindab framstår, enligt tidningen däremot inte som ”lika uppenbart billig som i början på året”. Tidningens prognoser, som ligger i topp jämfört med de analytiker som följer bolaget, värderar aktien till enterprise value/ebit på 14 respektive 12,5 för åren 2016 och 2017.

Det framgår av tidningens senaste nummer.

Även danska AP Møller Mærsk får en köprekommendation, med riktkurs 11.000 danska kronor. Med en värdering i nivå med eget kapital och enterprise value/ebit vid 13 på Affärsvärldens prognoser bedömer tidningen att aktien framstår som hyfsat attraktivt värderad.

För närvarande överväger AP Møller Mærsk en uppdelning av bolaget till en transportkoncern och ett energibolag.

För skogsbolaget Stora Enso och First North-noterade kemibolaget North Chemical (NC Lahaga) blir rådet att vänta. Det har även varit tal om att sälja Mærsk Oil.

Värderingen av Stora Enso plågas av att bolaget har en ovana att presentera extraordinära kostnader, till följd av oväntade nedskrivningar. Affärsvärlden spår att det kan ske minst en gång till.

Med flesta mått mätt ser aktien enligt tidningen dock billig ut. En vinst per aktie om 8,40 kronor betyder ett p/e-tal kring 8. Med den värderingen bedömer Affärsvärlden inte att aktien är dyr, särskilt inte när direktavkastningen når 4,5 procent. Men ännu ser tidningen det som för tidigt att ta en position i aktien.

Affärsvärlden uppger att NC Lahaga till rådande värdering inte har mycket utrymme för misstag. Men om nettoskulden på 97 miljoner kronor kan amorteras ned ser tidningen helt klart en attraktiv uppsida i aktien. Mot det ska ställas en mycket skakig historik, en fortsatt hög skuldsättning och en värdering som inte är direkt billig.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets