Dystra siffror för euroområdet

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 50,4 i september, jämfört med 51,9 föregående månad.

Förväntningarna pekade mot ett index på 51,9, enligt Reuters prognosenkät.

Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin sjönk till 45,6 från 47,0 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 47,3.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 52,0 jämfört med 53,5 föregående månad. Analytiker hade väntat sig ett index på 53,3.

Andrew Harker, på IHS Markit, säger i en kommentar att den allt djupare nedgången i tillverkningsindustrin visar tecken på att spridas till tjänstesektorn.

“Med undersökningsdata som dessa kommer trycket öka på ECB att öka på sitt senaste stimulanspaket”, sade han.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.