EBM i stort tillslag mot momsbedrägeri

Ekobrottsmyndigheten har gjort ett tillslag i Stockholm, kopplat till momsbedrägeri med elektronikprodukter. Tre personer har häktats, misstänkta för grova skattebrott och grov näringspenningtvätt.
Ekobrottsmyndigheten
Ekobrottsmyndigheten. Foto: EBM

Tillslaget beskrivs som större och ska gälla ”omfattande och systemhotande momsbedrägeri med elektronikprodukter”.

”Det handlar om grov organiserad brottslighet genom ett brottsupplägg som går ut på att lura Skatteverket att betala ut hundratals miljoner kronor i moms som aldrig har betalats in. Detta sker genom en sorts avancerad fiktiv handel med olika kedjor av bolag som påstås handla med elektronikprodukter”, säger Lars Stävenborg, polis och utredningsledare vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm.

Brottsupplägget ska ha genererat uppemot 16,8 miljoner kronor i felaktiga utbetalningar, enligt Stävenborg.

Tre personer har gripits och häktats, på sannolika skäl misstänkta för bland annat grova skattebrott och grov näringspenningtvätt. Alla vara kopplade till ett logistikföretag i Stockholm.

Vid tillslaget, som skedde i förra veckan, gjordes ett stort antal beslag av bland annat elektroniska produkter och penningbeslag från både företagets och de misstänktas bankkonton.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets