EIA höjer – och sänker – prisprognoser för WTI och Brent

Amerikanska EIA har höjt sina prisprognoser för WTI- och Brentolja för i år men sänkt dem något för nästa år. Prognosen för den amerikanska oljeproduktionen har höjts för 2020 och sänkts för nästa år.
Olja
Foto: Sue Ogrocki/TT

Det framgår av den senaste månadsrapporten från EIA.

Det genomsnittliga priset på WTI för 2020 har höjts med 1,3 procent till 38,99 dollar per fat, jämfört med augustiprognosen. För nästa år har prognosen sänkts med 1,0 procent till 45,07 dollar per fat.

För Brent har spotprognosen höjts med 1,2 procent till 41,90 dollar per fat för i år och minskats med 0,9 procent till 49,07 dollar nästa år.

EIA spår att amerikanska oljeproduktionen kommer att uppgå till 11,38 miljoner fat olja om dagen i år och minska till 11,08 miljoner nästa år. De tidigare prognoserna var 11,26 respektive 11,14.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets