Ekonomiprofessor: Nasdaqs återhämtning kan vara kortlivad

Tekniktunga börsindexet Nasdaqs återhämtning under tisdagen kan vara kortlivad, och ekonomiprofessorn Jeremy Siegel föredrar nu att investera i värdeaktier. Det framgår av en intervju med CNBC.
Ekonomiprofessor: Nasdaqs återhämtning kan vara kortlivad - bjorn-aktier-900
Foto: Michael Probst/TT och AP Photo/Kathy Willens/TT
Siegel menar att aktiemarknaden fortfarande har en bra bit att gå upp, men att utmaningar med högre räntor och optimism kring återöppningar av ekonomier kommer att fortsatt påverka tillväxtaktier.

”De så kallade värdeaktierna kommer att bli eftertraktade för deras avkastning då jag tror att räntorna fortfarande kommer att bli mycket högre på de långa obligationerna. Jag tror inte att vi är färdiga med den här uppgången i de långsiktiga räntorna”, menar professorn.

Han upprepade även sin tro om att Dow Jones kommer nå nivån om 35 000 i år, och han estimerar att detta kommer bli den hetaste ekonomin som vi sett på länge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.