El-Erian: Tar emot att köpa i rallyt

Mohamed El-Erian, som i mars förutspådde en coronadriven björnmarknad, säger nu att det tar emot att köpa aktier efter den senaste tidens rally.
Mohamed El-Erian. Foto: Kathy Willens/TT

USA-börserna har vänt upp efter botten i mars, en börsuppgång driven av stora stimulanspaket och att den globala ekonomin åter börjar öppna upp. Sedan den 23 mars har Dow Jones Industrial Average och Nasdaq stigit med 48 procent.

Mohammed El-Erian, chefsrådgivare vid tyska Allianz, är dock motvillig till att köpa aktier efter den senaste tidens rally.

”För mig personligen är det ett obekvämt läge att betta på en stor rekyl. Jag gillar inte detta. Men jag respekterar och beundrar de som kan”, säger han till CNBC.

Samtidigt vill han inte mana alla investerare att tänka som honom.

”Jag måste poängtera, detta är ett väldigt personligt val. Hur är du exponerad? Är du strukturellt exponerad mot marknaden? Borde du även vara taktiskt exponerad mot marknaden?”

Han kommenterar även Federal Reserves stimulanser, då det nya räntebeskedet väntas på onsdag:

”Narrativet har varit win-win. Du vinner om du ser igenom alla dåliga siffror och bettar på en ordentlig återhämtning. Och du vinner ändå eftersom Federal Reserve kommer stötta dig hela tiden. Detta narrativ är nu så djupt förankrat att det tar en kraftig chock att ändra på den saken”.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.