Electrolux aktie sjunker efter sänkt rekommendation

Vitvarubolaget Electrolux backar på måndagen med 2%, tyngd av sänkt rekommendation från Handelsbanken. Samtidigt har två andra analyshus upprepat sina köpråd.

Handelsbanken sänker alltså rekommendationen på aktien till behåll från köp då man tror att Electrolux i samband med bokslutet kommer lämna försiktiga kommenterar inför 2022 mot bakgrund av fortsatt höga råvarupriser, flaskhalsar och problem i försörjningskedjorna. Samtidigt bedöms Electrolux vara lågt värderad och aktien bör även få stöd av god direktavkastning och återköp. Handelsbanken sänker riktkursen till 230 kronor från 290.

DNB upprepar, enligt Dagens industri, köprådet på Electrolux då man anser att analytikerkonsensus på fjärde kvartalet är för konservativt. De räknar också med att problemen i försörjningskedjan och kostnadsinflation kommer fortsätta att påverka Electrolux. DNB höjer riktkursen till 255 kronor från 250.

Pareto upprepar sitt köpråd och höjer riktkursen till 255 kronor från 250.

Electrolux bokslut offentliggörs den 28 januari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.