Elekta: Begränsade avbeställningar

Medicinteknikbolaget Elekta redovisade under sitt första kvartal i det brutna räkenskapsåret, för perioden maj till juli 2016, en ökning av bruttoorderingången med fyra procent vid oförändrade valutakurser. Avbeställningarna under kvartalet beskrivs som "mycket begränsade".

”Det är ingen skillnad i tillväxten brutto eller netto”, säger Elektas vd Richard Hausmann till SIX News. ”Jag är inte så mycket oroad över avbeställningar. Det finns alltid en viss korrektion över året, men inget extraordinärt. Jag tycker det var en stark orderingång. Vår orderstock ser stark ut för mig också.”

Elektas orderstock uppgick vid utgången av det första kvartalet till drygt 20 miljarder kronor. Enligt nuvarande leveransplan väntas 35 procent av den aktuella orderstocken intäktsföras under innevarande räkenskapsår, 25 procent under kommande räkenskapsåret 2017/2018 följt av resterande 40 procent därefter.

”Jag var glad att se att vi växte orderingången med 4 procent. Det visar att vi har ett starkt produkterbjudande. Framåt i tiden skulle jag säga att vi har en ledande utvecklingsportfölj. Vi är bra positionerade på marknaden. Totalt sett för det första kvartalet är jag ganska nöjd”, säger Richard Hausmann.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.