Elektas vd avgår med omedelbar verkan

Medicinteknikbolaget Elekta meddelar att vd och koncernchef Richard Hausmann avgår med omedelbar verkan från sin post av personliga skäl.
Elektas vd avgår med omedelbar verkan - richard-hausmann-900
Richard Hausmann. Foto: Elekta

“Det har varit ett privilegium att leda Elektas resa under de senaste fyra åren och hjälpa våra kunder att förbättra livet för miljontals cancerpatienter runt om i världen. Jag är stolt över att ha varit med och drivit Elekta framåt för att revolutionera canceromsorgen. Jag önskar Elekta och alla anställda all framgång under de kommande åren. Jag ser nu fram emot att ägna mig åt mina intressen och andra saker i livet”, säger Richard Hausmann i ett pressmeddelande.

Gustaf Salford är utsedd till tillförordnad vd och koncernchef från och med i dag. Han har haft ledande chefspositioner inom Elekta under elva år och hade till och med i dag rollen som Executive Vice President och ekonomi- och finansdirektör.

Johan Adebäck, Group Treasurer, med fler än 20 års erfarenhet inom ledande finanspositioner inom Elekta har utsetts till tillförordnad ekonomi- och finansdirektör.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.