Ellens omsättningsökning bromsade in

Hygienföretaget Ellen redovisar ökande omsättning under första nio månaderna jämfört med samma period året innan. Ebita-resultatet visade mindre förlust än året innan.
Ellens omsättningsökning bromsade in - penna-analys-700_binary_6947306.jpg
Omsättningen steg 1,5 procent till 14,8 miljoner kronor (14,6) och ebita-resultat blev -5,3 miljoner kronor (-6,0) för niomånadersperioden.

“Fram till maj hade Ellen en försäljningstillväxt om +44,5 procent. Ett helt fantastisk resultat som visar att vår strategi och målmedvetna arbete ger det resultat vi önskar. Juni månad är första månaden där vi ser effekten av de restriktioner som drabbat flertalet av våra marknader. Denna påverkan ser vi även under kvartal tre och den fina försäljningstillväxten har bromsats in. Dock får vi positiva signaler från flera marknader där man ser att försäljningen börjar ta fart igen och vi ser med tillförsikt på framtiden som i dagsläget är svår att sia om då vi inte vet hur pandemin kommer fortlöpa och påverka de marknader vi finns på”, säger Charlotta Nilsson, vd för Ellen.Ellen har under morgonen aviserat att en nyemission om 14,9 miljoner kronor ska genomföras.

Ellen, Mkr 9M-2020 9M-2019
Nettoomsättning 14,8 14,6
EBITA -5,3 -6,0
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.