Elprisstöd betalas ut tidigast i februari

Elprisstödet, som ska kompensera svenska hushålls höga elräkningar, kommer att betalas ut först i februari. Det meddelar Ebba Busch (KD) under en presskonferens.
Elprisstöd betalas ut tidigast i februari - WEB_INRIKES
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) under en pressträff med anledning av energifrågan. Foto: Tim Aro / TT

Elprisstödet har under hösten varit en het fråga. Kritiken har växt efter att utbetalningarna flera gånger blivit försenade. Men under onsdagsmorgonen gav energi- och näringsminister Ebba Busch besked om att stödet som tidigast kan betalas ut i februari. Stödet betalas ut av försäkringskassan

”Väldigt många hushåll har det tungt nu”, säger Busch under presskonferensen.

Företagarna sist ut

Enligt Ebba Busch ska elprisstödet betalas ut i två steg, först till hushållen, därefter till företagen. Hon flaggar samtidigt för att det kan dröja ytterligare innan det är dags att betala ut pengarna.

Något besked om företagens utbetalningar presenteras inte. Enligt Ebba Busch beror det på att Energimarknadsinspektionens godkännande dröjde en bit in i november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets