Eltel: Behöver göra mer omstruktureringar

Eltel, som säljer tekniska tjänster till ägare av infrastrukturnät, redovisar ett operativt ebita-resultat på 4,1 miljoner euro för det tredje kvartalet 2019 (0,5).
Eltel: Behöver göra mer omstruktureringar - eltel-affarsvarlden-700-394_binary_6826780.jpg

En operativa ebita-marginalen blev 1,5 procent (0,2).

Nettoomsättningen uppgick till 282 miljoner euro (296). Total tillväxt var -4,8 procent och organisk tillväxt inom Power och Communication -2,9 procent.

Eltel behöver göra mer omstruktureringar, vilket kommer att medföra kostnader och leda till ”en längre transformationsperiod för koncernen”.

Det skriver vd Casimir Lindholm i delårsrapporten.

I Sverige sjönk volymerna inom Communication ännu snabbare än vad Eltel förväntade sig tidigare.

”Vår största kund har kraftigt minskat sina investeringsnivåer och vi måste anpassa oss till den rådande situationen. Inom Power ser vi en liknande trend för High Voltage Polen och det leder till att vi behöver omstrukturera båda dessa verksamheter”, skriver vd.

I övrigt sammanfattar vd kvartalet med att alla Communication-marknader utom Sverige bidrog positivt till resultatet.

Vad gäller renodlingsprocessen har Eltel beslutat att i nuläget behålla de polska och tyska Power-verksamheterna och arbetar med att öka deras lönsamhet.

Den planerade avyttringen av affärsområdet Aviation & Security till Luftfartsverket fortskrider enligt plan och båda parterna verkar för att slutligt avtal tecknas senast under första kvartalet 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.