Embracer-bolag drar ner på personal

Flera spelutvecklare har aviserat nedskärningar, däribland New World Interactive, NWI, vars moderbolag Saber Interactive är en del av Embracer.
Embracer-bolag drar ner på personal - insurgency_sandstorm_keyart
Insurgency Sandstorm

Uppsägningarna på NWI uppges ha att göra med en omorganisation. Det har ryktats om att hela studion kan komma att läggas ner, men enligt Saber Interactive är detta inte fallet.

NWI ska fortsätta att utveckla spelet Insurgency: Sandstorm och flera andra icke-tillkännagivna projekt, sade Saber Interactive i ett mejlsvar till sajten The Verge.

NWI är inte ensamma om att säga upp folk, utan detta gäller även för Tinybuild och EA-ägda Codemasters, som är kända för sina racingspel. En del av personalen där får gå på grund av ”småskaliga organisatoriska förändringar som anpassar våra team och resurser för att möta föränderliga affärsbehov och prioriteringar”, sade en talesperson för EA.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder