Embracer delas upp i tre bolag: ”Början på ett nytt kapitel”

Embracer Group meddelar nu att bolaget delas upp i tre separata börsnoterade bolag: : Asmodee Group, Coffee Stain & Friends och Middle-earth Enterprises & Friends. Aktien lyfter över 15% på beskedet.
Embracer delas upp i tre bolag: ”Början på ett nytt kapitel” - Wingefors2
Lars Wingefors, VD och grundare av Embracer Group.

Enligt Embracers styrelse delas spelkoncernen upp för att möjliggöra för varje enhet att fokusera på sina respektive kärnstrategier och för att kunna frigöra värde i Embracers tillgångar, efter slutförandet av omstruktureringsprogrammet.

Aktier i Asmodee Group och Coffee Stain & Friends ska delas ut till Embracers aktieägare och noteras på Nasdaq Stockholm.

Middle-earth Enterprises & Friends ska förbli en del av det nuvarande börsnoterade bolaget Embracer Group, som senare kommer att byta namn.

Noteringen och utdelningen av aktier i Asmodee  förväntas ske inom 12 månader, och noteringen och utdelningen av Coffee Stain & Friends under 2025.

Som en del av separationsprocessen för Asmodee har Embracer Group, genom Asmodee Group, ingått ett finansieringsavtal om 900 miljoner euro. Likviden från finansieringen används för att återbetala existerade skuld och minska den finansiella risken i den återstående delen av Embracer.

WINGEFORS KVAR SOM ÄGARE I ALLA BOLAG

Som en del av transformationen och inför varje avknoppning kommer den fulla kapitalstrukturen, inklusive både eget kapital och skuld, att ses över i Asmodee och Coffee Stain & Friends för att skapa den bästa långsiktiga grunden för varje enhet som ett separat noterat bolag.

Den största aktieägaren, Lars Wingefors AB, avser att bilda en ny långsiktig ägarstruktur inklusive nuvarande innehav i Embracer Group (cirka 20% av kapitalet och 40% av rösterna) och kommer att kvarstå som ägare i alla tre enheterna.

”Detta steg har gjorts med avsikt att frigöra den fulla potentialen hos varje team och ge dem ett eget ledarskap och strategisk inriktning. Det här är början på ett nytt kapitel, som jag har för avsikt att långsiktigt förbli en del av som aktiv, engagerad och stödjande aktieägare i alla tre nya bolag. Steget mot tre oberoende bolag stärker Embracers vision om att stödja entreprenörer och kreatörer med ett långsiktigt mindset och möjliggöra för dem att fortsätta ge spelare och fans över hela världen oförglömliga upplevelser”, säger Lars Wingefors, medgrundare och VD för Embracer Group.

Aktieägare som representerar mer än 50% av kapitalet och rösterna i Embracer Group har uttryckt sitt stöd för transformationsplanen.

Embracers aktie stiger 17% i måndagens börsöppning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco