Emilshus gör emission på 200 miljoner till 4% rabatt

Fastighetsbolaget Emilshus har genomfört en riktad nyemission på cirka 200 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande.
Emilshus gör emission på 200 miljoner till 4% rabatt - Bufab
Emilshus äger främst fastigheter i Småland med tyngdpunkt på lätt industri och externhandel.

Emissionen omfattar 7,40 miljoner aktier till teckningskursen 27 kronor per aktie. Teckningskursen är fastställd genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 3,9%  jämfört med fredagens stängningskurs.

Emissionen tecknades av svenska och internationella professionella och institutionella investerare, däribland Sagax, Länsförsäkringar Fonder, Tredje AP-fonden och Nordea Fonder.

Utspädningen från emissionen är på 6,1% av kapitalet och 3,3% av rösterna i Emilshus.

Emissionen genomförs i syfte att finansiera såväl fastighetsförvärv som investeringar i befintliga fastighetsbestånd i syfte att skapa värde åt Emilshus och aktieägarna i enlighet med bolagets strategi och övergripande mål.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.