Emissionsguiden inleder bevakning av Braincools företrädesemission

Medicinteknikbolaget Braincool vill ta in 86 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Braincools företrädesemission - Braincool liten
Braincool har vill ta in 86 Mkr genom en företrädesemission.

Afv har tidigare skrivit om situationen i Braincool, där tidigare VD:n har polisanmälts efter att ha tagit ett lån på 7,7 Mkr från bolaget till sig själv som privatperson. I samband med det beskedet meddelade Braincool även att man avser göra en företrädesemission för att bland annat ersätta nämnda lån.

Nu har bolaget offentliggjort villkoren för sin företrädesemission av aktier på 85,6 Mkr före kostnader på 7,9 Mkr. Pengarna ska gå till att återbetala lån, finansiera löpande kostnader och vidare investera i olika produktsystem.

Teckningskursen är satt till 1,10 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 17% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 81,6% genom tecknings- och garantiåtaganden, motsvarande 70 Mkr. Teckningsåtagandena uppgår till 20,7 Mkr (24% av emissionen) och har lämnats av alla styrelseledamöter samt ett antal befintliga aktieägare.

Garantiåtagandena uppgår till 49 Mkr (57% av emissionen) och kommer från både befintliga aktieägare och externa investerare. Ersättningen till de befintliga ägarna för deras garanti ligger på 6%, till de externa investerarna ligger ersättningen på 8%.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 30,8%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.