Emissionsguiden inleder bevakning av Dignitanas företrädesemission

Medicinteknikbolaget Dignitana har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 19 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Dignitanas företrädesemission - Dignitana
Dignitanas styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 12 mars.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Dignitana har beslutat att ta in 19,1 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är bland annat att säkra kapital för att kunna expandera verksamheten samt att återbetala lån. Dignitana har i samband med emissionen tagit upp ett brygglån på 5 Mkr.

Teckningskursen är satt till 1,90 kr per aktie, vilket är nästan exakt samma kurs (1,915 kr) som aktien stod i innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 93,2% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 6,8 Mkr (35,7% av emissionen) och har lämnats av Dignitanas huvudägare Agartha (Greg Dingizian) och Handelsbanken Microcap Sverige.

Garantiåtagandena är uppdelade på en bottengaranti om 6 Mkr och en toppgaranti om 5 Mkr, motsvarande totalt 57,5% av emissionen. Bakom toppgarantiåtagandena står ett konsortium lett av Leo Ling. Ingen ersättning utgår för detta.

Bottengarantin har lämnats av en ”extern investerare”, som får 5% kontant ersättning för sitt åtagande.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 12,5%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets