Emissionsguiden inleder bevakning av Hamlet Biopharmas företrädesemission

Forskningsbolaget Hamlet Biopharma har föreslagit en företrädesemission som kan tillföra bolaget 81 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Hamlet Biopharmas företrädesemission -
Catharina Svanborg är grundare och huvudägare i Hamlet Pharma. Foto: Pressbild.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Styrelsen i Hamlet Biopharma har beslutat att föreslå en företrädesemisson av aktier som kan tillföra bolaget 81 Mkr. Motivet till emissionen är att se till att bolaget kan fortsätta sin utveckling av läkemedelskandidater. Drygt halva emissionslikviden är tänkt att gå till att driva projektet Alpha1H mot fas 3-studier och marknadsgodkännande.

Teckningskursen är satt till 1,12 kr/aktie, vilket innebär en rabatt på 14% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 16,5%, motsvarande 13,3 Mkr, genom teckningsåtaganden från ett antal befintliga aktieägare. Information om dessa är att vänta i samband med prospektsläpp, framgår det. Det finns inga garantiåtaganden angivna i emissionen.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 36%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.