Emissionsguiden inleder bevakning av Metacons företrädesemission

Energiteknikbolaget Metacon har fastställt villkoren för sin tidigare aviserade företrädesemission. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen, som kan inbringa Metacon 119 Mkr före kostnader.
Emissionsguiden inleder bevakning av Metacons företrädesemission - Metacon
Metacons styrelse har beslutat om en företrädesemission, vilket bemyndigades vid en extra bolagsstämma på onsdagen.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Metacon har beslutat att ta in 119,2 Mkr genom en företrädesemission av units. Motivet till emissionen är bland annat återbetalning av brygglån samt investeringar i tillverkningskapacitet av fullskaliga reaktorer till Metacons vätgasgeneratorer.

Teckningskursen är satt till 1,74 kr per unit, motsvarande 0,29 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 29% (TERP) kontra aktiens stängningskurs dagen innan villkoren publicerades. Ställt mot senast betalt innan Metacon den 20 december informerade marknaden om emissionen (men ej emissionskurs) är rabatten 55% (TERP). Utöver 6 aktier innehåller varje unit även 2 teckningsoptioner av serie TO1.

Emissionen är säkrad till 83,9% genom tecknings- och garantiåtaganden. Styrelse och ledning står för teckningsåtaganden som uppgår till 2,4 Mkr eller 2% av emissionen.

Garantiåtagandena uppgår till 97,6 Mkr eller 81,9% av emissionen. Ingen information om vilka som står bakom dessa ges men är att vänta i prospektet, framgår det. Detsamma gäller kompositionen av insynspersoners teckningsåtaganden. Till garanterna utgår en kontant ersättning på 11% av det garanterade beloppet.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 54,5%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.